Welkom bij Casalinga

Salle Cucina Casalinga

Cucina Casalinga is een huiskamer restaurant in Amsterdam Zuid. Alles in ons intieme restaurant ademt de sfeer van Italië. Dagelijks koken wij met bijzondere, knetterverse ingrediënten uit de Mezzogiorno, het culinair zo rijke zuiden van Italië. De geweldige gastvrijheid en vrijgevigheid van die regio, de tradities, producten én vooral de keuken blijven ons inspireren om elke dag weer voor onze gasten te koken en te zorgen.

Ciao  a presto,
Team Casalinga

Inspiratie

De inspiratie van onze chefs komt uit de Mezzogiorno, het gebied ten zuiden van Roma en dan vooral Calabria, Sicilia, Puglia en Campania met Napoli.

Wij koken vrijwel uitsluitend met oorspronkelijk, Italiaanse, producten. Onze groenten, kruiden en vruchten komen dan ook elke week voor een groot deel rechtstreeks uit Sicilia en Campania. Dat geldt ook voor onze olijfolie’s, pasta’s van Benedetto Cavalieri, kappertjes van het eiland Lipari, maar ook alle worsten, hammen en kazen.

BurrataCanollo
Tavola Salle CucinaPesce Paprika
Table
ImagePaneLuigi

Bij Cucina Casalinga ben je een avond in Italië. Alles in ons intieme restaurant ademt de sfeer van ons land uit

Salle Cucina

Welkom bij Casalinga

Bij Cucina Casalinga ben je een avond in Italië. Alles in ons intieme huiskamerrestaurant ademt de sfeer van ons land uit. Dagelijks koken wij met bijzondere, knetterverse ingrediënten uit de Mezzogiorno; het culinair zo rijke zuiden van Italië. De geweldige gastvrijheid en vrijgevigheid van die regio, de tradities, producten én vooral de keuken blijven ons inspireren om elke dag weer voor onze gasten te koken en te zorgen.

Ciao  a presto,
Team Casalinga

Imagehuiskamerrestaurant

Inspiratie

De inspiratie van onze chefs komt uit de Mezzogiorno; het gebied ten zuiden van Roma en dan vooral Calabria, Sicilia, Puglia en Campania met Napoli.

Wij werken vrijwel uitsluitend met oorspronkelijk, Italiaanse, producten. Onze groenten, kruiden en vruchten komen dan ook elke week voor een groot deel rechtstreeks uit Sicilia en Campania. Dat geldt ook voor onze olijfolie’s, pasta’s van Benedetto Cavalieri, kappertjes van het eiland Lipari, maar ook alle worsten, hammen en kazen. Waar mogelijk, kopen wij lokaal kwaliteit in: duurzaam gevangen vis (MSC) van Jan van As, zuivel en biologisch vlees van Lindenhoff.

Dolce Canollo
PaneImage
Fine dining
Luigi
Simone
_Lorenzo