Benvenuto

De inspiratie van onze chefs komt uit de Mezzogiorno; het gebied ten zuiden van Rome en vooral Calabrië, Sicilië, Puglia en Campanië met Napels.

Omdat wij geloven in duurzaamheid en ontzorgen, bieden wij menu's aan.
Wij koken met uitsluitend Italiaanse en lokale producten.

4-gangen menu*

 vier creaties van onze chef 57.50

5-gangen menu* 

     vijf creaties van onze chef 69.50 

Je kunt als hoofdgerecht kiezen voor vis, vlees of vegetarisch

  Specialiteit van de dag 

Bijvoorbeeld: oesters | wilde dorade royal | bistecca Fiorentina | wilde kreeft (dagtarief)
Reserveren? Zie widget rechtsonder

A presto!
Team Casalinga

Menu van de week

AUTUNO I HERFST | oktober 2021

Wat kun je bij ons verwachten?
Onderstaande gerechten geven een indruk van wat wij de komende weken serveren. Er is geen garantie dat deze gerechten daadwerkelijk in huis zijn op het moment dat jij komt dineren. Je kunt wel aangeven of je een vegetarisch-, vlees- of visgerecht als hoofdgerecht geserveerd wilt hebben.

Antipasti

Tartare di manzo, capperi fritti, radicchio e arancia 
Rundertartaar, gebakken kappertjes, radicchio en sinaasappel

Baccalà mantecato, vellutata di ceci, cipolla rossa confit 
Geroomde kabeljauw, kikkererwtenroom, gekonfijte rode ui

Burrata, zucca e cannella 
Burrata, pompoen en kaneel

Primo

Mezze maniche (pasta fresca), Nduja, porcini e guanciale 
Mezze manicures (verse pasta), Nduja (pittige varkensworst), eekhoorntjesbrood en spek

Fagottini ripieni di borragine, con crema al parmigiano reggiano
Fagottini (verse pasta) gevuld met borage (komkommerkruid), met Parmezaanse kaascrème

secondi

Filetto di manzo, patate al forno e verdura ripassata 
Ossenhaas, gebakken aardappelen en gebakken groenten

Collo di agnello cotto a bassa temperatura , carciofi e patate
Lamsnek gekookt op lage temperatuur, artisjokken en aardappelen

Ricciola scottata, cavolfiore in diverse consistenze e zucchine in scapece 
Aangebraden amberjack (wildvis), bloemkool in verschillende texturen en courgette in scapece (marinade)

Torta salata vegetariana (ricotta, spinaci, limone, cipolla rossa e pecorino)
Vegetarische hartige taart (ricotta, spinazie, citroen, rode ui en pecorino kaas)

dolci

Mousse di cioccolato con pere candite e pepe nero 
Chocolademousse met gekonfijte peren en zwarte peper

Tiramisù tradizionale 
tiramisù

 

Bevande / dranken

Caffè e Té | Coffee and Tea | koffie en thee

Americano / espresso / espresso  decaffeinato / espresso doppio (5,50) | 3,50 
Cappuccino / caffè latte | 4,50
All teas by Senza - diverse kruidenthee van Senza | 4,50

Birre | beer | bier

Peroni Nastro Azzurro (5,1%), alla spina | 4,50
tapbier met lentegerst en Nostrano mais
draft beer with spring barley and Nostrano maize

Budels alcoholfree malt | 3,75
Alcoholvrij biologisch bier uit Limburg
Alcohol free organic beer from Limburg

Rurale Seta Special (5%), White | 6,00
Met bergamot en sinaasappelschil
With bergamot and orange peel

Mastio Tre Vescovi | 7,00
Een Italiaanse tripel met tonen van koriander, hop en kruiden, ongefilterd, niet gepasteuriseerd
An Italian triple with notes of coriander, hops and herbs, unfiltered, not pastorized

Bibite | softdrinks | frisdranken

Made Blue water naturel | sparkling - 100 cl  | 3,50
Fritz-kola | cola classic | classic and coke light | 3,50
Khol appelsap | appelsap uit de Dolomieten | apple juice from the mountains  | 4,00

Distillati & Liquori | Spirits & Liquers

Grappa Piemontese di Moscato of Nebbiolo (Distilleria Berta/ Fr.Grasso) | 9,50
Liquori Italiani (Sambuca, Averna, Montenegro, Amaretto) | 4,50
Distillati esteri (whisky, rum, vodka, brandy) | 9,50