Streetfood Lunch: Palermo

Pranzo 28 Novembre 2021
 Lunch, zondag  28 november 2021

Prijs per person € 65.

Fritto misto: arancinetti al ragù , sarde, polpo
Een mix van gefrituurde gerechten, gevulde rijst ballen, sardientjes en octopus

Pasta al forno alla palermitana
Rijk gevulde pasta met kaas en groenten uit de oven

Dalla griglia: spiedino di pesce, polpo arrosto, involtini alla palermitana
(Van de grill: een spies met calamari en tonijn, geroosterde octopus en met kaas gevulde kalfsrolletjes)

Cannolo siciliano

 

Palermo: een verrassend mooie stad!

Met ons volgende evenement bij Cucina Casalinga willen we onze gevoelens en ervaringen overbrengen die we hebben beleefd door een paar weken geleden de stad Palermo te bezoeken, deze rauwe en ongepolijste stad die levendig, fascinerend en verleidelijk tegelijkertijd is!

Een stad die niet 100% perfect is en juist daarom is het een soort plek waar je zomaar heel erg van kunt houden. Met mooie oude wijken, kleurrijke straatmarkten, heerlijke adresjes en een bijzondere sfeer, smalle steegjes, wijnbarretjes, fonteinen, parken met palmbomen en prachtige panden uit vervlogen tijden.

Wie bij de hoofdstad van Sicilië alleen maar de beelden van verkeersdrukte, armoede en maffia ziet, heeft er geen goed beeld van. Palermo heeft namelijk ook nog een andere kant. Een hele mooie kant.

Meeslepend, opwindend, vurig, bezield, intens, verrukkelijk en verleidelijk ook, en een tikkeltje spannend, of zinderend zelfs, alsof er altijd iets te gebeuren staat.

Palermo is een fascinerende stad aan zee die niet alleen mediterraan en zuidelijk maar soms ook oosters aandoet. En dat proef en ruik je in alle gerechten uit deze bijzondere plek. Palermo heeft een bijzondere geschiedenis waar Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren en Noormannen deel van uitmaken. Allemaal beïnvloedden zij de keuken op Sicilië waardoor een zeer rijke internationale keuken is ontstaan die tot op de dag van vandaag te proeven is.

Tijdens onze bezoek waren op één facet van Palermo gefocust op “il cibo di strada”   (streetfood)

We hebben van alles geproef.. “Pane con la Milza”,  (Je moet het durven: een broodje milt),  “Arancine” ( gefrituurde risottoballen die hun naam danken aan het feit dat ze ongeveer net zo groot zijn als een sinaasappel. Soms zijn deze arancine gevuld met ragù, soms alleen met mozzarella, soms met erwtjes, ham en bechamelsaus en soms bevatten ze andere bekende of verrassende combinaties van ingrediënten. Tijdens de lunch proef je onze variant….

 “Panelle” ( De lekkerste panelle, gefrituurde kikkererwtenkoekjes, eet je in Palermo bij Franco u’ Vastiddaru (Via Vittorio Emanuele 102). Het zaakje oogt niet heel geweldig, maar de smaak van de koekjes maakt dit meer dan goed. Franco heeft van de Palermitanen niet voor niets de bijnaam Re delle Panelle, Koning van de Kikkererwtenkoekjes, gekregen!)

“ Le Stighiole” (Gekruide kalfsdarmen, direct van de barbecue op je bord, sprenkel er wat citroen overheen en je ervaart een bijzondere eet sensatie, midden op straat, tussen het drukke autoverkeer).

en natuurlijk alle geneugten van de vismarkt die direct opde barbecue worden gegilld, allemaal eenvoudig gekruid met olie en citroen.

Book Now
ImageImageImage

Exclusief Italiaans private dining door Cucina Casalinga

Wil je dat onze keukenbrigade en bediening in een intieme setting alleen aandacht heeft voor jou en jouw gasten? Huur dan ons restaurant af en heb een onvergetelijke avond in je ‘eigen restaurant’. Tot vijfendertig gasten kun je prima bij ons terecht.

Private dining op locatie
Wat wij culinair doen in ons restaurant in Amsterdam-Zuid, kunnen wij ook op locatie verzorgen. Wij zorgen voor alle randvoorwaarden (eten, drinken, afwassen) zodat jij alle aandacht aan jouw gasten kan geven. Tijdens een intakegesprek brengen wij jouw wensen in kaart en maken wij daarna een duidelijke, transparante offerte. Daarnaast nemen we ook de gehele productie uit handen: van het inhuren van tafels tot het boeken van locaties en eventueel artiesten. De hoeveelheid gasten is voor ons niet de uitdaging. Wij werken met duurzame producten, geweldige wijnen en betrokken personeel.

Inspiratie
De inspiratie van onze chefs komt uit de Mezzogiorno, het gebied ten zuiden van Roma en dan vooral Calabria, Sicilia, Puglia en Campania met Napoli. Wij koken vrijwel uitsluitend met oorspronkelijk, Italiaanse, producten. Onze groenten, kruiden en vruchten komen dan ook elke week voor een groot deel rechtstreeks uit Sicilia en Campania. Dat geldt ook voor onze olijfolie’s, pasta’s van Benedetto Cavalieri, kappertjes van het eiland Lipari, maar ook alle worsten, hammen en kazen. Waar mogelijk, kopen wij lokaal kwaliteit in: duurzaam gevangen vis (MSC) van Jan van As, geitenvlees uit het Amsterdamse bos, zuivel en biologisch vlees van Lindenhoff.

Zeven dagen per week
Iedere dag van de week kunnen wij exclusief, authentiek Italiaans voor jou en jouw gasten koken. Meer weten?

Ik maak graag, geheel vrijblijvend, met jou een intakegesprek.

A presto!
Don Groen

Neem contact met mij op via 0623367014 of don@casalinga.nl

Image
Image

Een onvergetelijke avond in je 'eigen restaurant'