Exclusief Italiaans Truffel Lunch

Pranzo* al tartufo 5 portate, Domenica 31 Ottobre 2021
 5-gangen truffel lunch*, zondag 31 oktober 2021

Prijs per person € 125.
Wijnarrangement per persoon €40

carne salata , asparagi , semi croccanti e tartufo 
gezouten vlees, asperges, krokante zaden en zwarte truffel

uovo pochet , crema di pecorino al sifone , erba cipollina e tartufo
gepocheerd ei, met een créme van pecorino, bieslook en zwarte truffel

tagliolini , burro , alici e tartufo 
tagliolini pasta, boter, ansjovis en zwarte truffel

carne

filetto di manzo alla Rossini  
ossenhaas ‘Rossini’ met zwarte truffel

of 

pesce

halibut , cipolla rossa , vino rosso e tartufo 
heilbot, rode ui, rode wijn en zwarte truffel

dolce

tiramisù , goccia di cioccolato fondente e tartufo 
tiramisù met pure chocolade en truffel

Book Now

Een kleine introductie tot wat truffel is

Wat is zo bijzonder aan truffels?
Truffels groeien onder de grond en zijn dus zeer moeilijk te vinden. Om truffels te vinden heb je honden of varkentjes nodig die getraind zijn om ze voor je te vinden. Doordat truffel zo moeilijk te vinden is, is het een zeer exclusief ingrediënt in de keuken, met name de witte truffel en varieert de prijs van week tot week. Truffel wordt vers en onbewerkt gebruikt op pasta’s en salades. Een speciale truffel schaaf is hiervoor nodig.

Wat is zo bijzonder aan truffels?
Truffels groeien onder de grond en zijn dus zeer moeilijk te vinden. Om truffels te vinden heb je honden of varkentjes nodig die getraind zijn om ze voor je te vinden. Doordat truffel zo moeilijk te vinden is, is het een zeer exclusief ingrediënt in de keuken, met name de witte truffel en varieert de prijs van week tot week. Truffel wordt vers en onbewerkt gebruikt op pasta’s en salades. Een speciale truffel schaaf is hiervoor nodig.

Waar groeien truffels?
Truffels komen voor over de hele wereld, behalve op Antarctica. Zelfs in Nederland zijn begin 2020 op verschillende plekken wilde truffels ontdekt. De meeste truffels worden gevonden in het noordelijke Middellandse Zee gebied, met Umbrië in Italië en Frankrijk als de bekendste gebieden. De sporen van de truffel groeien onder het oppervlakte en worden verspreid door insecten. Dit in tegenstelling tot de sporen van andere vegetatie die meestal door wind of regen worden verspreid.

Truffels zoeken mag alleen op privé grond met toestemming van de eigenaar. Als je in het bezit bent van een vergunning, mag je ook op publieke grond met 2 loslopende honden zoeken naar truffels.

Elke truffel heeft zijn eigen voorkeur m.b.t de plant waar hij mee samenleeft. Uiteraard moet de grond, de luchtvochtigheid en de temperatuur aan specifieke voorwaarden voldoen om een optimale omgeving te creëren MAAR zonder de juiste, bijbehorende planten zal je geen truffels vinden.

Meest bekend zijn de eikenbomen, maar ook populieren en hazelaars zijn plantsoorten en bomen waar truffels worden gevonden.

De truffel gaat een symbiose aan met de plant. De wortel (= radice) voorziet de truffel van water, de truffel houdt andere parasieten tegen. De bodem waar de truffel groeit moet van nature rijk aan kalk zijn en een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters is het beste.

Bij het oogsten van de truffel is het van het grootste belang om de wortels van de plant in tact te houden en de aarde die van de truffel afkomt terug te leggen op de vindplaats.

Zo heb je (als je dat goed doet) volgend jaar weer truffels op dezelfde plaats.

Book Now
ImageImageImage

Exclusief Italiaans private dining door Cucina Casalinga

Wil je dat onze keukenbrigade en bediening in een intieme setting alleen aandacht heeft voor jou en jouw gasten? Huur dan ons restaurant af en heb een onvergetelijke avond in je ‘eigen restaurant’. Tot vijfendertig gasten kun je prima bij ons terecht.

Private dining op locatie
Wat wij culinair doen in ons restaurant in Amsterdam-Zuid, kunnen wij ook op locatie verzorgen. Wij zorgen voor alle randvoorwaarden (eten, drinken, afwassen) zodat jij alle aandacht aan jouw gasten kan geven. Tijdens een intakegesprek brengen wij jouw wensen in kaart en maken wij daarna een duidelijke, transparante offerte. Daarnaast nemen we ook de gehele productie uit handen: van het inhuren van tafels tot het boeken van locaties en eventueel artiesten. De hoeveelheid gasten is voor ons niet de uitdaging. Wij werken met duurzame producten, geweldige wijnen en betrokken personeel.

Inspiratie
De inspiratie van onze chefs komt uit de Mezzogiorno, het gebied ten zuiden van Roma en dan vooral Calabria, Sicilia, Puglia en Campania met Napoli. Wij koken vrijwel uitsluitend met oorspronkelijk, Italiaanse, producten. Onze groenten, kruiden en vruchten komen dan ook elke week voor een groot deel rechtstreeks uit Sicilia en Campania. Dat geldt ook voor onze olijfolie’s, pasta’s van Benedetto Cavalieri, kappertjes van het eiland Lipari, maar ook alle worsten, hammen en kazen. Waar mogelijk, kopen wij lokaal kwaliteit in: duurzaam gevangen vis (MSC) van Jan van As, geitenvlees uit het Amsterdamse bos, zuivel en biologisch vlees van Lindenhoff.

Zeven dagen per week
Iedere dag van de week kunnen wij exclusief, authentiek Italiaans voor jou en jouw gasten koken. Meer weten?

Ik maak graag, geheel vrijblijvend, met jou een intakegesprek.

A presto!
Don Groen

Neem contact met mij op via 0623367014 of don@casalinga.nl

Image
Image

Een onvergetelijke avond in je 'eigen restaurant'